2011. január 12., szerda

8. Begyújtás, karbantartás

8. Begyújtás: Fel kell tölteni a kandallót egy adag finom, közepesre hasított száraz fával, és azt meg kell gyújtani. Néhány perc várakozás után - míg a tűz égése egyenletessé nem válik - be kell zárni a kandalló ajtaját. Az égés szabályozása a hamuláda elülső illetve az ajtón lévő szabályzóval történik. Törekedni kell arra, hogy megfelelő mennyiségű parázs legyen, mielőtt újratöltjük fával a tűzteret. Begyújtáskor aktiválni kell az elektromos szabályzó egységet. A termosztát (TR) és a 3 járatú motoros-szelep együttesen lehetővé teszik, hogy a tűztér belső hőmérséklete szabályozható legyen; ehhez a megfelelő kapcsolót (TR) kell elfordítani.
Figyelem: fenyőfával való tüzelés esetén az üvegajtóra gyanta rakódhat rá, s nem lesz átlátszó.


Karbantartás, ellenőrzés: A kandallóbetét tűzterét a káros koromlerakódásoktól időszakonként meg kell tisztítani. Ellenőrizni kell a tömítetlenséget (nincs-e a rendszerben vízszivárgás), a megfelelő vízmennyiséget, és annak utántöltéséről gondoskodni kell, valamint a rendszer nyomását (1,5 bar maximum).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése